Bomen van gemiddelde grootte. Vruchten zijn rond, de schil van de vrucht is iets ruw en van gemiddelde dikte. De kwaliteit van het vruchtvlees is hoog. Het gebruikspercentage is 45% en de suiker-zuurverhouding is in balans. Het is een variëteit voor zowel de tafel als de industrie. De efficiëntie is regelmatig en kiest geen specifieke ecologie. Het kan economisch worden geteeld in een breed scala van koud subtropisch tot woestijnklimaat. Het is een tijdelijke variëteit. Er zijn types die op verschillende tijden rijpen, van half maart tot half juli. Vooral onder subtropische omstandigheden kunnen rijpe vruchten en bloemen tegelijkertijd aan de boom worden gezien. Een belangrijk probleem bij de vruchten is hergroening. In de winter neemt de oranje kleur toe in maart en de temperatuurverschillen zorgen voor de vorming van chlorofyl in de schil van de vrucht. Dit is typisch voor Valencia.
Natuurlijke appelciderazijn is het elixer van het leven. Het is niet zomaar een azijn die je in salades of soepen gooit.
Het bevat zeer belangrijke en nuttige vriendelijke bacteriën (probiotica) voor het spijsverteringssysteem. De verhouding van nuttige darmmicroben tot schadelijke moet 80% meer zijn. Daarom zou natuurlijke appelciderazijn, die zowel een antisepticum (schadelijke kiemdodende) als een bron van nuttige bacteriën is, door iedereen elke dag gebruikt moeten worden.
Voordelen van natuurlijke appelciderazijn
1. Het versterkt het immuunsysteem (afweersysteem).
2. Het vergemakkelijkt de spijsvertering.
3. Door vriendelijke bacteriën worden vitamines zoals K, B12, biotine, niacine, enz. geproduceerd.
4. Het beschermt de darmwand tegen schadelijke stoffen.
5. Het reguleert de darmdoorlaatbaarheid.
6. Het voorkomt de doorgang van toxines in het bloed.
7. Het voorkomt de vorming van chronische ontstekingsziekten.
8. Het voorkomt voedselallergieën, psoriasis en eczeem.
9. Het voorkomt kanker.
10. Het vertraagt de veroudering.
11. Het voorkomt depressie.
Onze sinaasappelazijn, geproduceerd door natuurlijke fermentatie:
- Bevat geen conserveringsmiddelen.
- Is niet gefilterd.
- Bevat bezinksel.
- Bevat vitamine C, B-vitamines en vitamine E.
- Is rijk aan fosfor, magnesium en kalium.
- Stimuleert de lever.
- Vergemakkelijkt de spijsvertering.
- Kalmeert de zenuwen en vermindert vermoeidheid.